BALTICA Smaki Regionów Szczeniak Jagnięcina z Cielęciną dla szczeniąt wszystkich ras 1kg
towar niedostępny
Dane techniczne
Specjalne wymagania | Dla wybrednych, Hypoalergiczna, Bezzbożowa |
Smak | Jagnięcina, Cielęcina |
Wielkość rasy | Duża - 25-45kg, Średnia - 10-25kg, Mała - do 10kg |
Etap życia | Szczenię, junior |
Opis
Optymalny poziom składników odżywczych, chondroprotekcyjnych oraz zrównoważony poziom wapnia (Ca) do fosforu (P) warunkuje zdrowe stawy oraz mocne kości zapobiegając ich deformacjom. Karma wzbogacona jest kompleksem kwasów Omega-3 i 6, które wspierają prawidłowy rozwój układu nerwowego, proces uczenia się i kształtowania funkcji poznawczych.
Karma dedykowana szczeniętom:
- ras małych i średnich pomiędzy 4 tygodniem a 12 miesiącem życia,
- ras dużych i olbrzymich pomiędzy 4 tygodniem a 3 miesiącem życia. Od 3 miesiąca szczeniętom ras dużych i olbrzymich ze względu na inne zapotrzebowania na składniki odżywcze w fazie szybkiego wzrostu zaleca się zmianę karmę na wersję JUNIOR.
Co znajdziesz w karmie Smaki Regionów?
Pietruszka stanowi niskokaloryczne źródło witamin i minerałów, wspiera procesy trawienia, reguluje nadmierną fermentację w żołądku i jelitach.
Bataty są źródłem dobrych węglowodanów i niewielkiej ilości białka. Dostarczają łatwo przyswajalnej energii, którą organizm psa może wykorzystać natychmiast po spożyciu.
Maliny są źródłem magnezu, potasu, kwasu foliowego i błonnika, pozytywnie oddziałującego na pracę układu pokarmowego psa.
Borówki zawierają ogromne ilości antyoksydantów oraz cenne witaminy i minerały, tj. wit. z gr. B, wit. C i K., cynk, beta-karoten, które wpływają na wzmocnienie układu odpornościowego.
Mięta dostarcza dużą ilość przeciwutleniaczy, co pomaga w łagodzeniu problemów trawiennych, wzdęć i zaparć.
Koper włoski zawarte w nim olejki eteryczne mają działanie lecznicze dla żołądka i jelit, a także pomagają przy łagodnych przeziębieniach.
SKŁADNIKI: 52,5% jagnięciny, cielęciny i tłuszczu wołowego (w tym: 26,5 % suszona jagnięcina, 15% suszona cielęcina, 11% tłuszcz wołowy), 25,5% warzywa (bataty, pietruszka (korzeń i natka)), 12% owoce (jabłka, porzeczki, maliny, borówki), pulpa buraczana, drożdże piwne, skrobia ziemniaczana, minerały, zioła (ostropest plamisty, mięta, koper włoski), kompleks wspierający stawy (MSM (0,05%), siarczan glukozaminy (0,03%), siarczan chondroityny (0,015%)), kompleks omega 3 i 6, MOS, FOS.
Energia metaboliczna: 3739 kcal/kg.
ANALIZA: Białko surowe 30%, Tłuszcz surowy 16%, Włókno surowe 3,5%, Popiół 8%, Wapń 1,3%, Fosfor 1,1%
Dodatki dietetyczne/kg: witamina A 24000 j.m., witamina D3 1700 j.m, żelazo (siarczan żelaza), 88 mg/kg, cynk (jednowodny siarczan cynku) 100 mg/kg, miedź (pentahydrat siarczanu miedzi) 20 mg/kg, mangan (tlenek manganu) 7,5 mg/kg, jod (bezwodny jodan wapnia) 1,8 mg/kg, selen (selenin sodu) 0,15 mg/kg. Dodatki technologiczne: witamina C 200 mg, witamina E 200 mg, ekstrakt tokoferoli z oleji roślinnych.