- Naturalne źródło żelaza hemowego
- Wzbogacenie diety zwierząt młodych intensywnie rosnących
- W przypadku stwierdzenia anemii
- Po zabiegach chirurgicznych z dużą utratą krwi
Proces produkcji - Produkt poddany został odpowiednio wyspecjalizowanej obróbce termicznej dla optymalnego zachowania dużych ilości doskonale przyswajalnych, naturalnych witamin, minerałów oraz aminokwasów. Produkt poddany obróbce termicznej w 130 st C, suszony metodą rozpyłową. Patogen SHV-1 (Herpesvirus suis typ 1) wywołujący chorobę Aujeszky jest skutecznie dezaktywowany w 100 st C. Optymalny dobór właściwego procesu obróbki termicznej Hemoglobiny jest gwarancją eliminacji patogenów przy jednoczesnym zachowaniu jak najwyższego poziomu substancji odżywczych.
SKŁADNIKI: hemoglobina wieprzowa.
Składniki analityczne/100g: Białko: 97,9%, Błonnik (włókno surowe): 0,6%, Popiół całkowity: 4,05%, Tłuszcz: 0,3%, Wilgotność: 4,4%.
Składniki mineralne/100g*: Wapń: 0,0047 g, Fosfor: 0,25 g, Sód:0,3 g, Żelazo: 0,24 g, Potas: 1,08 g.
Aminokwasy*: Seryna: 4,0%, Glicyna: 4,61%, Histydyna: 7,15%, Arginina: 3,76%, Treonina: 2,74%, Alanina: 7,79%, Prolina: 3,23%, Tyrozyna: 1,92%, Walina: 8,10%, Metionina: 0,87%, Cysteina: 0,45%, Izoleucyna: 0,39%, Leucyna: 12,5%, Fenyloalanina: 6,34%, Lizyna: 8,16%, Kwas asparaginowy: 11,2 %, Kwas glutaminowy: 7,43 %.
*średnia zawartość składników ulega typowym zmianom w naturalnych produktach.
Forma: proszek
Przechowywanie: przechowywać w oryginalnym opakowaniu w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu, poza zasięgiem dzieci.