Ser Churpi to ser produkowany według himalajskiej receptury. Robi się go jedynie z 2 składników: z odtłuszczonego mleka i soku z limonki. W wyniku unikalnego procesu produkcji Churpi jest w 100% organiczny, wolny od chemikaliów i konserwantów, pozbawiony brzydkiego zapachu, praktycznie wolny od laktozy i z zawartością tłuszczu na poziomie nie większym niż 2%. Wyprodukowany jest jedynie z odtłuszczonego mleka w kilkumiesięcznym procesie. Duża zawartość łatwo przyswajalnego białka, aż 80%. Zawiera wapń, cynk, sód, potas, fosfor, mangan, magnez, żelazo, witaminy A, B1, B2, C, D, E i K, Kwas foliowy, biotyna, są naturalnym uzupełnieniem diety. Bardzo ważnym atutem jest to, że nie posiada absolutnie żadnego brzydkiego zapachu. Mimo to psy go uwielbiają. Konsumpcja gryzaka może zająć psu od godziny do nawet kilkunastu dni. Ser churpi pod wpływem śliny psa staje się delikatnie gumowy i wtedy to może on skubać jego kawałki. Dzięki tej właściwości bardzo dobrze sprawdza się jako przekąska dentystyczna. Ściera nadmiar płytki nazębnej i delikatnie masuje dziąsła.
SKŁADNIKI:
mleko odtłuszczone.
ANALIZA:
(na 100 g produktu) wartość energetyczna: 354 kcal, białko 84%, woda 11%, tłuszcz 2%, składniki mineralne 2%, laktoza <0,5%.
Nie brudzi podłogi, nie robi się śliski i lepki, a podłoga nie będzie się po nim kleić. Kiedy Twój pies zje już prawie cały smakołyk, resztę wsadź do mikrofalówki na około 2 minuty. Smakołyk zwiększy swoją objętość i zamieni się w chrupiący przysmak.